Met een klantenteller kun je gemakkelijk je klanten tellen!

Klantenteller

Voor bedrijven is het belangrijk hoeveel bezoekers en klanten er in de winkel zijn, of op je festival. Zo mis je tijdens het sluiten niemand, of hou je de veiligheid op een festival hoog. Het is fijn om te weten hoeveel klanten er zijn, zo kan je hierop inspelen met het aantal werknemers dat je op de werkvloer hebt. Als we een supermarkt als voorbeeld nemen is het handig om te weten hoeveel klanten er aanwezig zijn zodat de kassa hierop kan inspelen. Zo kan je op een rustig moment een kassa sluiten en als het druk is juist een extra kassa openen. In het uitgaansleven is een bezoekersteller ook belangrijk om te weten hoeveel man er nog naar binnen kunnen. Maar wat heeft een klantenteller of bezoekersteller allemaal nodig?

Een klantenteller moet natuurlijk aan bepaalde vereisten voldoen. Zo moet het systeem goed werken en je moet ervan op aan kunnen, niet dat het systeem ineens vastloopt. Als het systeem vastloopt heb je misschien wel meer stress dan dat je het met pen en papier doet bij wijze van spreken. Daarnaast moet de klantenteller verbonden zijn met een computersysteem, zodat je gelijk kunt aflezen hoeveel klanten er binnen zijn. De systemen zijn nu zo geavanceerd dat je de telling bij kan houden op je smartphone, zo zijn monitoren overbodig geworden.

Je bent geïnteresseerd, maar waar koop je zo’n klantenteller nou eigenlijk?

Het beste doe je dit bij een ervaren IT-bedrijf. Een bedrijf doe genoeg ervaring heeft en goede recensies. Echter, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ook zijn er verschillende types. De ene klantenteller doet het via een laser en sommige tellers houden de bezoekers bij via een camera. Zo is er diversiteit en ruimte om te kiezen.

Als je wilt bepalen waar je het beste een klantenteller kunt kopen, is het belangrijk dat je de verschillende mogelijkheden goed nagaat. Zo kun je er namelijk zeker van zijn dat het apparaat de klanten goed telt. Ook is het goed om te weten waar je hem neer gaat zetten, op een groot terrein heeft een laser minder veel zin dan een camera. Zo is het dus van belang dat je goed nagaat wat je wilt hebben en/of de kwaliteit van de bedrijven goed genoeg is voor jouw doeleinden.

Je wilt natuurlijk dat de bezoekers en klanten een fijne tijd hebben op jouw terrein of winkel. Hierdoor komen ze sneller terug bij jouw winkel of festival.